Pivovarna Castra

Pivovarna Castra, ki jo vodiva nadobudna Ajdovca Alan in Nejc Majeršič, spada med butične pivovarne. Mlada, zagnana strojnika, ki večino svoje energije pustiva v svoji redni službi, v lokalnem podjetju Škrlj d.o.o., sva se odločila, da pivovarsko opremo, v kateri pustiva svoj pečat, tudi fizično preizkusiva in iz nje natočiva najboljše kraft pivo. Ideja o pivovarni se je rodila leta 2015. Med številnimi službenimi potovanji po ZDA in vse od Južne Afrike pa do Skandinavije sva kot tehnična pomoč strankam obiskala večje število pivovarn in se nemudoma zaljubila v proces varjenja piva in v lifestyle pivovarjev. Usodno je bilo poletje 2016, ko sva bila na službenem potovanju v ZDA in 4. julija, na ameriški državni praznik, sva ob hlajenju z enim boljših ameriških piv sklenila, da po prihodu domov zvariva svoje prvo pivo. 

PIVOVARNA CASTRA

Kot večina homebrewer-jev sva kupila že pripravljene pakete na spletu, plastične fermentorje in zvarila svoje prvo pivo. Seveda le-to ni bilo ravno posrečeno (imelo je okus po plastiki), ampak zadoščenje, ko odpreš steklenico svojega hladnega hmeljnega zvarka in narediš prvi požirek, je bil dovolj, da naju je pivovarstvo zasvojilo. Po številnih uspelih homebrew-ih in številnih pozitivnih odzivih sva se odločila iti stopničko višje.

Z odprtjem pivovarne z maksimalno letno kapaciteto 50.000l spadamo med nano pivovarne. Kljub maloserijski proizvodnji je naš cilj gostom ponuditi kvalitetno pivo, ki jih ne bo pustilo ravnodušnih.

 

Pivovarna Castra