Moleum Nataša Marc s.p.

Je družinsko podjetje, prvi slovenski proizvajalec olja pšeničnih kalčkov in prejemnik priznanja INOVACIJA LETA 2018 za Testenine iz ajde in pšeničnih kalčkov.

MOLEUM NATAŠA MARC S.P.

Nataša je izdelke iz pšeničnih kalčkov začela izdelovati z namenom, da ljudem ponudi zdrava živila, ki jih je pred tem poznal le malokateri Slovenec. Pšenični kalček je zelo majhen del pšeničnega zrna, ki ga mlinar z posebno mlevsko opremo med mletjem loči iz zrna. S posebnim postopkom hladnega stiskanja pa v podjetju Moleum iz njih stisnejo zlato rumeno olje. Proizvodnja olja zahteva popolnoma čiste kalčke. Ker morajo biti kalčki tudi zdravstveno ustrezni, torej brez pesticidov, toksinov, težkih kovin in drugih onesnaževal, jih v našem podjetju kupujemo le od priznanih slovenskih mlinarjev, ki nam z analizami dokazujejo tako kakovost pšenice kot tudi njenih kalčkov.

Smo prvi in trenutno edini slovenski proizvajalec olja pšeničnih kalčkov in ga od oktobra 2016 prodajamo v specializiranih trgovinah s prehranskimi dopolnili. V letu 2017 smo na trg dali še razmaščene pšenične kalčke in testenine iz njih. Ajdove testenine iz pšeničnih kalčkov je Inštitut za nutricionistiko na letošnjem izboru za inovativno živilo odlikoval z znakom »inovacija leta 2018«