Metal Design

Metal Design je partner več zahodnoevropskih podjetij za izdelavo tehnološko zahtevnih kovinskih izdelkov. Proizvajajo izdelke in polizdelke za sektor agrikulturne in obdelovalne industrije, čistih energij in medicine.

METAL DESIGN

Njihova vizija je postati eno vodilnih proizvodnih podjetij v Evropi za tehnološko zahtevne kovinske izdelke. Gradijo dolgoročne poslovne odnose, ki temeljijo na kakovosti, odzivnosti in zanesljivosti. Vlagajo v izobraževanje ljudi, razvoj procesov, računalniško podprto proizvodnjo ter v nove proizvodne tehnologije. Vzporedno delujejo na prepoznavnosti znamke vrhunskega pohištva Metal Design in planirajo nadaljnjo širitev.

Metal Design je družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1990. Ustanovitelj podjetja Pavel Curk, sicer strojni inženir, je svoje prve izkušnje kot samostojni podjetnik pridobil tako, da je zavihal rokave in se pri pokojnem mojstru Korneliju v Lokavcu sam začel učiti varjenja izdelkov in drugih cehovskih znanj kovinarstva.

Samo v zadnjem letu so predelali 84 ton jeklene pločevine, več kot 13 ton aluminijaste pločevine in 9 ton nerjaveče (inox) pločevine. V enem letu predelajo več kot 15 km cevi in profilov iz jekla. Od leta 2015 obdelujejo in varijo tudi aluminij in iz njega izdelujejo zahtevne, tehnološko dovršene dele. Varjenje aluminija je razmeroma nov postopek, ki zahteva veliko znanja in izkušenj. Njihova proizvodnja je specializirana za manjše in srednje velike serije (od 50 do 50.000 kosov letno). Vključuje laserski izrez, hibridno prešo za prepogibanje pločevine, CNC stružnico, tri varilne robote ter vrsto drugih strojev, ki so potrebni za to vrsto proizvodnje. Najpomembnejši pa je visoko usposobljen kader, ki v najkrajšem možnem času razvije nove proizvode in proizvodne procese. Prednosti, ki jih ponujamo so odzivnost, hiter razvoj novih izdelkov, “just in time” dostava ter zanesljiva in konstantna kvaliteta. V vsakem trenutku v njihovi proizvodnji nastaja preko 200 različnih kovinskih polizdelkov in izdelkov, ki jih redno izdelujemo za mednarodne poslovne partnerje.

Njihova vrtna garnitura Castrum, ki jo izdelujejo vse od leta 2002, je postala pravi prodajni hit, saj so jo oblikovalci interjerja uporabili celo v ambientu za snemanje resničnostnega šova Styled to Rock s pevko Rihanno na Sky Living televiziji. V Veliki Britaniji pa se je tudi že zgodilo, da so jo nepremičninski agenti kupili izključno za fotografije pri prodaji gradov in posestev. Tudi v Sloveniji Metal Design izdelki krasijo kar štiri slovenske gradove in dvorce, pa tudi reprezentančni objekt Brdo pri Kranju. Eden zadnjih izdelkov, ki so jih pomagali razviti nemškemu poslovnemu partnerju, je prenosni vrtni žar, ki je prejel nagrado IF Design Award 2017.

Metal Design