Metal Design

Vrhunska proizvodnja tehnološko zahtevnih kovinskih izdelkov

Smo mednarodni partner več zahodnoevropskih podjetij za izdelavo mehanskih delov, varjenih delov, kovinskega pohištva ter izdelkov iz pločevine. Naša proizvodnja je specializirana za manjše in srednje velike serije (od 50 do 50.000 kosov letno). Vključuje laserski izrez, hibridni preši za prepogibanje pločevine, CNC stružnice, stroj za krivljenje cevi, tri varilne robote ter vrsto drugih strojev, ki so potrebni za to vrsto proizvodnje. Najpomembnejši pa je visoko usposobljen kader, ki v najkrajšem možnem času razvije nove proizvode in proizvodne procese. Naše prednosti so hiter razvoj novih izdelkov, “just in time” dostava ter zanesljiva in konstantna kvaliteta.

METAL DESIGN

Naša vizija je postati eno vodilnih proizvodnih podjetij v Evropi za tehnološko zahtevne kovinske izdelke, s partnerji v naprednih industrijskih sektorjih kot so čiste energije, kmetijsko obdelovalni sektor, medicinske in letalske industrije. Gradimo dolgoročne poslovne odnose, ki temeljijo na kakovosti, odzivnosti in zanesljivosti. Vlagamo v izobraževanje ljudi, razvoj procesov, računalniško podprto proizvodnjo ter v nove proizvodne tehnologije.
Podjetje bo v naslednjem letu praznovalo svojo 30-letnico in danes zaposluje 40 ljudi. Od marca 2019 obratuje na novi lokaciji, v novem proizvodno poslovnem objektu v industrijski coni Mirce.

ZANIMIVOSTI

– Od leta 2015 obdelujemo in varimo tudi aluminij in iz njega izdelujemo zahtevne, tehnološko dovršene dele. Varjenje aluminija je razmeroma nov postopek, ki zahteva veliko znanja in izkušenj.
– Zavedamo se pomembnosti motiviranosti in dobrega počutja zaposlenih, ki pomembno vplivata na energičnost, medsebojno sodelovanje in učinkovitost. Vsako leto organiziramo dogodke in druženja zaposlenih ter tudi večdnevno strokovno ekskurzijo za zaposlene. Tako smo že obiskali in si ogledali tovarne BMW, Audi, Volkswagen, MAN, Mercedes, Voestalpine, Kaeser, Bystronic.
– Naš novi poslovni objekt v Mircah je bil zgrajen v manj kot desetih mesecih, na kar smo še posebej ponosni, saj je to svojevrsten rekord za tako obsežno gradnjo. Celo med selitvijo na novo lokacijo pa je podjetje sočasno vzdrževalo celotno redno proizvodnjo za naše stalne stranke!
– Naš novi objekt je energijsko učinkovit in prijazen okolju. Na strehi objekta s pomočjo sončne elektrarne na vsak sončen dan pridelamo vso električno energijo, ki jo potrebujemo za obratovanje, viške energije, proizvedene med vikendi in neobratovanjem pa oddajamo v javno omrežje.
– Podjetje je nosilec številnih certifikatov; poleg certifikata za kakovost ISO 9001:2015 se lahko pohvalimo še z različnimi varilskimi certifikati za varilce ter varilne postopke za aluminij in jeklo. Trenutno pa smo tudi v postopku pridobivanja certifikata za varjenje večjih gradbenih konstrukcij, kar nam bo omogočalo še dodatno širjenje našega poslovanja.

KONTAKTNI PODATKI:
METAL DESIGN d.o.o. Ajdovščina
Mirce 12
5270 Ajdovščina
Tel.: +386 5 364 36 60
info@metaldesign.si
www.metaldesign.si