Incom

Incom Leone se je rodil, ko so telefoni živeli v stanovanjih in ne v naših žepih, ko je izposoja videokasete prinašala še veliko več navdušenja in pričakovanja kot današnji klik »play« na Netflixu in ko nakup stanovanja še ni predstavljal misije nemogoče za mlade. Ali pa garaže.

INCOM LEONE

Garaže? Garaže, prav zares. Leone se je rodil v garaži leta 1991 na veliko veselje svojega »očeta« in večnega vizionarja, gospoda Andreja Slokarja, ki je sanjaril o kreiranju najboljšega sladoleda na svetu. Verjamemo, da mu je uspelo.

Brez skrbi – sladoleda ne proizvajamo več v garaži. Ideja sicer zveni romantično, vendar se strogo držimo številnih pravil kakovosti in čistoče ter standardov, kot sta IFS in BRC, zaradi česar imamo svojo lastno moderno in mednarodno certificirano proizvodnjo. Vse sladolede proizvajamo na domačih tleh v mestu burje, Ajdovščini, kjer se je sladoledna pravljica Leone tudi začela.

Od vseh večjih živilskih podjetij, ki poslujejo v Sloveniji, smo najbolj usmerjeni v izvoz. Lani smo kar 90 odstotkov od skupaj 55 milijonov evrov vseh prihodkov ustvarili na tujih trgih. Sladoled prodajamo v Evropi, Ameriki, Avstraliji, na Novi Zelandiji, skupno kar v 48 držav. Naši največji trgi so Nemčija, Velika Britanija in skandinavske države.