Tekstina

Podjetje Tekstina se ukvarja z razvojem, oblikovanjem, izdelavo in prodajo tkanin. Vizija podjetja je biti kreativni in inovativni ponudnik tekstilij. Izraziti se s tkaninami Tekstine in bodite drugačni.
Njihove tkanine so namenjene za izdelavo moških srajc in zaščitnih oblek. Modne tekstilije tržijo samo pod lastno blagovno znamko Tekstina fashion, tehnične tekstilije pa pod Tekstina tech. Vse kar proizvedejo tudi izvozijo in sicer v EU, Ameriko, Azijo in Avstralijo. V podjetju je 72 zaposlenih v različnih panogah; razvoju, oblikovanju, laboratoriju, proizvodnji, prodaji in vzdrževalni službi. Poleg tega imajo veliko partnerskega sodelovanja z Univerzami v tujini in Sloveniji, certificiranimi tujimi laboratoriji, strateškimi dobavitelji ter oblikovalci tekstilij.

Imajo 190-letno tradicijo, eno najstarejših v svoji panogi.

  • V letih 1826 – 1828; podpis pogodbe, gradnja in začetek obratovanja Ajdovske predilnice, prvega industrijskega obrata na sedanjem ozemlju Slovenije.
  • Leta 1894 je bil v pogon postavljen prvi parni stroj z močjo 35 KM.
  • Zaradi požara je v letih 1900 -1906 prišlo do obnove in dograditev s stolpi ter modernizacije.
  • Decembra v letu 1948 so ustanovili Tekstilno tovarno v Ajdovščini (TTA).
  • V letih 1968 – 1972 je prišlo do posodobitve in dopolnitev oplemenitilnice: nova tiskarna, tiskarski stroj – usmeritev v proizvodnjo izključno enobarvnih, pestrih tkanih in tiskanih lahkih modnih, pretežno bombažnih tkanin za moške srajce in ženske bluze.
  • V letu 2005 je prišlo do strateške preusmeritve podjetja v kreativnega in inovativnega ponudnika tekstila.

Želiš izvedeti več?

Klikni na povezavo

 

Social Share

Dostopnost