Primorska hranilnica Vipava d.d.

Primorska hranilnica Vipava je v središču Ajdovščine odprla prenovljene prostore svoje tamkajšnje poslovalnice, kjer je odprtih več kot 320 poslovnih in 1150 osebnih transakcijskih računov. Odslej bodo stranke lahko sklepale bančne posle v sodobnih, lepo urejenih prostorih. Te prostore so uredili z mislijo na ljudi, na to, kako jim ponuditi več in bolje.

Ajdovščina sicer na vseh področjih doživlja napredek, komitenti Primorske hranilnice Vipava pa so zagotovo veseli novih prostorov, ki so jih uredili v objektu, kjer je prej že delovala podobna ustanova.

Ob tej priložnosti so pripravili slovesnost, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik uprave Primorske hranilnice Vipava Klemen Bajt, ki vseskozi s svojimi odločitvami sledi viziji, da Primorska hranilnica Vipava postane pomembna institucija v regiji, ki nudi kakovostne produkte za podporo malemu gospodarstvu tako za investicije kot za obratna sredstva oziroma likvidnost. Hranilnica mora biti institucija, ki ima posluh za izzive in težave komitentov ter z osebnim in pristnim stikom s strankami ustvari rešitev za njihove potrebe.

S to mislijo pa je začela delovati tudi prva Hranilnica in posojilnica v Vipavi že davnega 1896. leta. Osnovni namen ustanovitve hranilnice je bil spodbujati ljudi k varčevanju in jim z ugodnimi posojili pomagati v denarnih stiskah. Poleg tega pa je skrbela tudi za splošen napredek prebivalstva, zlasti na gospodarskem področju, pa tudi pri izobraževanju, kulturi in športu. In takšno je poslanstvo Primorske hranilnice Vipava tudi danes. To ni le denarna ustanova, temveč središče znanja in priložnosti za vse dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo naši ljudje – kmetje in podjetniki.

Pravzaprav je se je novo obdobje naše hranilnice začelo januarja 2005, ko je pridobila dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje bančnih in drugih finančnih storitev in je bila edina hranilno-kreditna služba v Sloveniji, ki se je istega leta preoblikovala v delniško družbo. Ob koncu leta 2015 so lastniki hranilnice sprejeli novo vizijo razvoja, hranilnica pa je dobila novo ime Primorska hranilnica Vipava.

Želite izvedeti več?

Klikni na povezavo.

 

Social Share

Dostopnost