Mlinotest

Mlinotest je podjetje, ki s svojimi testeninarskimi, mlevskimi, pekovskimi in drugimi sorodnimi izdelki že 150 let sooblikuje slovenske prehrambne navade ter ima pomembno vlogo v ajdovskem gospodarstvu. Koncern, ki danes v skupini zaposluje več kot 680 ljudi, ima sedež v Ajdovščini, hčerinske družbe pa tudi v Kopru, Umagu, hrvaškem Karlovci in v Rumi v Srbiji.

Mlinotest s svojimi proizvodi sooblikuje slovenske obroke že 150 let, saj njegovi začetki segajo že v davno leto 1867, ko se je začela mlinarska dejavnost v tedanjem Valjčnem mlinu – Wenzel Jochmann Ajdovščina. V 150 letih se je veliko spremenilo. Mlinarstvu so pridružili še testeninarstvo in pekarstvo, prav tako poslujejo skozi več kot 50 lastnih maloprodajnih trgovin po celotni Sloveniji. Testenine, mlevski in pekovski ter drugi sorodni izdelki so med potrošniki prepoznani kot izredno kakovostni in slovenskemu okusu všečni izdelki.

Poleg vseh klasičnih izdelkov ponuja Mlinotest tudi izdelke, po katerih sodobni potrošnik vse bolj povprašuje – bio izdelki, izdelki iz posebnih mok, na primer pire, ajde, pa tudi izdelki, ki jih v času, ki s svojim tempom narekuje tudi tempo pri pripravi obrokov, vse bolj iščejo – hitro pripravljeni in okusni izdelki, ki jih pripravimo hitro in preprosto.

V Mlinotestu se zavedajo pomena njihovih zaposlenih in ekspertnega znanja, ki so ga mojstri razvijali skozi leta. Priložnosti za delo in učenje od najboljših nudijo tudi mladim iskalcem zaposlitve, ki si svojo karierno pot šele utirajo, tako na področju živilstva, kot tudi drugih smeri. Celotna skupina Mlinotest zaposluje preko 680 ljudi, katerim nudijo ugodne delovne pogoje ter možnost za osebnostno ter karierno rast znotraj koncepta. V letu 2007 so uvedli nagrajevanje inovativnosti zaposlenih ter v letu 2010 začeli podeljevati nagrade za dolgoletno dobro delo in nagrade za izredni dosežek zaposlenih v koncernu Mlinotest. Tudi v prihodnjih letih načrtujejo zaposlovanje in tudi na ta način pripomoči k razvoju lokalnega gospodarstva.

Poleg skrbi za njihove zaposlene ter za uspešno poslovanje podjetja, skrbijo tudi za podporo družbenemu okolju, saj je Mlinotest namreč že dolga leta generalni sponzor ŽRK Ajdovščina. Danes Mlinotest s ponosom in v razmislek izpostavlja, da je resnično slovensko podjetje tisto podjetje, ki daje delo in kruh ljudem v Sloveniji in je v slovenski lasti. In da so njegovi izdelki resnično dobri in pogrinjka vredni, kar mu priznavajo domači in tuji potrošniki, Mlinotest namreč čedalje bolj uspešno prodaja tudi v tujini.

Želiš izvedeti več?

Klikni na povezavo

Mlinotest

Social Share