Metal Design

METAL DESIGN - Vrhunska proizvodnja tehnološko zahtevnih kovinskih izdelkov

Podjetje Metal design je mednarodni partner več zahodnoevropskih podjetij za izdelavo mehanskih delov, varjenih delov, kovinskega pohištva ter izdelkov iz pločevine. Njihova proizvodnja je specializirana za manjše in srednje velike serije (od 50 do 50.000 kosov letno). Vključuje laserski izrez, hibridni preši za prepogibanje pločevine, CNC stružnice, stroj za krivljenje cevi, tri varilne robote ter vrsto drugih strojev, ki so potrebni za to vrsto proizvodnje. Prednosti podjetja Metal design so hiter razvoj novih izdelkov, “just in time” dostava ter zanesljiva in konstantna kvaliteta.

Vizija podjetja je postati eno vodilnih proizvodnih podjetij v Evropi za tehnološko zahtevne kovinske izdelke, s partnerji v naprednih industrijskih sektorjih kot so čiste energije, kmetijsko obdelovalni sektor, medicinske in letalske industrije. Podjetje je praznovalo že svojo 31. leto delovanja in danes zaposluje 40 ljudi.

Zanimivosti:

  • Samo v zadnjem letu so predelali 90 ton jeklene pločevine, več kot 15 ton aluminijaste pločevine in 10 ton nerjaveče (inox) pločevine. V enem letu predelajo več kot 15 km cevi in profilov iz jekla
  • Od leta 2015 obdelujejo in varijo tudi aluminij. Varjenje aluminija je razmeroma nov postopek, ki zahteva veliko znanja in izkušenj.
  • Vsako leto organizirajo dogodke in druženja zaposlenih ter tudi večdnevno strokovno ekskurzijo za zaposlene. Tako so že obiskali in si ogledali tovarne BMW, Audi, Volkswagen, MAN, Mercedes, Voestalpine, Kaeser.
  • Več kot 90% proizvedenega izvozijo, največ v Švico. V vsakem trenutku v njihovi proizvodnji nastaja preko 200 različnih kovinskih polizdelkov. Vsak teden se izpred njihovega dvorišča odpelje polno tovorno vozilo s kovinskimi izdelki Metal Design na pot v Nemčijo, Švico, Avstrijo, Veliko Britanijo.
  • Izdelujejo tudi visoko kakovostno kovinsko pohištvo pod lastno znamko Metal design. Njihove vrtne garniture krasijo državne protokolarne objekte na Brdu pri Kranju, gradove Kromberk, Bogenšperk, Podvin, Zemono in mnoge druge.
  • Skrb za okolje in zmanjševanje vplivov na okolje sta enakopravno vključena v poslovno strategijo njihovega podjetja. Njihov poslovni objekt ima na strehi lastno sončno elektrarno, s katero ustvarijo do 80 % potrebne električne energije, med vikendi pa viške energije oddajajo v javno omrežje. Za tehnološko vodo v proizvodnji uporabljajo deževnico, za ogrevanje te pa toplotne črpalke in vakuumske sončne kolektorje. Za optimalno energijsko učinkovitost skrbijo tudi prezračevanje z rekuperacijo, ventilatorji s samodejnim uravnavanjem in filtriranje.

Želiš izvedeti več?

Klikni na povezavo

 

Social Share

Dostopnost