EKO koča Nanos

Smo delček Vipavske doline, kateri je uvrščen med TOP 10 destinacij na svetu po oceni Lonely Planeta.

Koča leži na robu Nanoške planote, kjer se razprostira pogled vse od morja do Furlanije Julijske krajine.

Kočo smo prevzeli v letu 2019 z željo, da ljudem ponudimo domačo lokalno hrano v pristnem ambientu neokrnjene narave nad Vipavsko dolino.

Ime Eko koča Nanos smo ji nadeli, ker je koča samooskrbovana – na strehi je postavljena sončna elektrarna, vodo pridobivamo iz kapnice, živila so skrbno izbrana pri lokalnih dobaviteljih, ki skrbijo da so le-ta ekološko pridelana in s tem spoštujejo naravne življenjske cikle in tako čim manj obremenjujejo naravo.

Koča sprejme do 50 ljudi v dveh ločenih jedilnicah (2×25). Ob lepem vremenu je možnost dodatnih zunanjih cca 70 sedišč. Prostor je primeren za manjša praznovanja, rojstnodnevne zabave…. Na travniku pa je možnost postavitve šotora in organizacije večjih dogodkov, kot so poroke, abrahami, ter druga praznovanja za večje število ljudi.

Kočo obkrožajo gozdovi in travniki, neokrnjena narava in mir ponujata veliko možnosti za pohodnike, kolesarje, gobarje in nabiralce različnih zdravilnih zelišč, ki jih na Nanoški planoti ne manjka.

Ob koči se lahko otroci ”podijo” po travniku, raziskujejo labirint ali igrajo disc-golf, medtem pa se starši v senčki odpočijejo. Čez dan lahko uživate v prelepem razgledu na Vipavsko dolino, ter od morja do Furlanije Julijske krajine, zvečer pa lahko uživate v sanjskih sončnih zahodih.

Želiš izvedeti več?

Vstopna stran

Social Share

Dostopnost