C-Astral

C-Astral je ponudnik letalskih rešitev s sedežem v Ajdovščini v Sloveniji, "vozlišču" naprednega razvoja in integracije letalskih tehnologij v tem delu Srednje Evrope. Ime podjetja izvira iz ideje »see astral« oziroma pogled v zvezde, povezano tudi z imenom za Ajdovščino – Castrum (Castra).

Podjetje je vodilni igralec na svetovnem tržišču z uveljavljenim ugledom na področju proizvodnje majhnih brezpilotnih letalskih sistemov (Unmanned Aerial Systems – UAS) s fiksnim krilom, s posebnim poudarkom na visoki produktivnosti, vzdržljivosti, geodetskih izmerah iz zraka in drugem daljinskem zaznavanju. C-Astralove najpogostejše stranke so komercialnimi operaterji UAS, večja institucionalna omrežja, znanstveni uporabniki in vladni subjekti. Trenutno C-Astralovi sistemi letijo pri šestih vladnih uporabnikih na štirih celinah; za zaščito sil, zaščito meja, nadzorom požarov in za daljinsko opazovanje. Uporablja jih tudi več kot 100 komercialnih in znanstvenih operaterjev po vsem svetu.

V okviru C-Astrala delujeta multidisciplinarni laboratorij za programsko in strojno opremo za delo v aerodinamiki in za integracijo sistemov, ter prototipna CAD / CAM delavnica za izdelavo in modeliranje kompozitnih materialov. Ustanovitelji podjetja C-Astral so v letalskih in vesoljskih tehnologijah dejavni že od leta 1999 in so ves ta čas pionirji integriranih rešitev pri izdelavi in uporabi brezpilotnih letalskih sistemov. C-Astralovi sistemi zdaj letijo po vseh celinah, vključno z ekstremnimi okolji, kot so odprti kopi na velikih višinah, puščave, gore, Antarktika, Arktika in kmetijska zemljišča po celem svetu.

Želiš izvedeti več?

Klikni na povezavo

 

C-Astral

Social Share

Dostopnost