Dogodek  za šole.

Na dogodku Mladi in Castra, ki bo potekal v okviru letošnje INCASTRE bomo za devetošolce ustvariti bogato učno okolje polno informacij in vzpostaviti vzdušje, ki omogoča in spodbuja domišljijo, zabavo, pustolovščino, igro, humor, fantazijo, tveganje in pozitivno komunikacijo.

Učenci bodo imeli možnost spoznati tehniške in druge poklice ter področja. Spoznali bodo 6. različnih poklicev, ki so pomembni za sam razvoj in prihodnost ajdovske industrije in podjetništva.

Prepričani smo, da bodo mladi letos pridobili pomembne informacije, ki bodo pripomogle k lažji odločitvi o nadaljnjem šolanju. Ker bodo pri spoznavanju poklicev veliko bolj aktivni se bodo na ta način več naučili, predvsem pa – spoznali Ajdovščino, mesto industrije, podjetništva in mnogih priložnosti!

Povezava do programa

Dogajanje bo razdeljeno v dva dela.

Prvo prizorišče bo potekalo na Območni obrtni zbornici Ajdovščina in bo razdeljeno v 6 podjetniških kulis, kjer se bodo odvijale delavnice. Najprej bomo učence skozi zabaven način reševanja različnih ugank spodbudili za sodelovanje. Vsako skupino potem čaka izkustvena delavnica.

Na drugem prizorišču se bodo učenci podali na tematsko izobraževalni arhitekturni sprehod po obnovljenem Lavričevem trgu, ki ga bo izpeljal Center za arhitekturo Slovenije. Skozi skiciranje bodo otroci na igriv način spoznali poklic arhitekta ter oblikovali odnos do prostora in do naše dediščine.

Potem pa se bo dogajanje nadaljevalo na Ljudski univerzi Ajdovščina, kjer se bodo udeležili delavnice, ki jo bo izpeljal Inštitut za mladinsko politiko. Pomerili se bodo v poznavanju svojega okolja in podjetij, ki uspešno delujejo na območju občine Ajdovščina. Ob tem se bodo srečali z zanimivostmi, ki bogatijo njihova znanja ter krepijo zavedanje o lastnem lokalnem okolju in možnostih, ki jih le-ta ponuja za samouresničevanje in razvoj lastne kariere.

Dogodek za šole bo potekal cel teden. Vsak dan nas bo obiskala ena šola, skupno torej 5 šol in kar 276 učencev.

Dogodek organiziramo skupaj z Razvojno agencijo ROD.

Dostopnost