Program InCastra

Radio Robin v živo na prizorišču

Tudi letos bo z nami Radio Robin, ki bo poskrbel, da se bo vrtela najboljša glasba in da poslušalcem niti sekundo ne bo dolgčas. Poleg tega bo o dogajanju na prizorišču obveščal svoje poslušalce, tako da bo celotna Primorska vedela, kaj se dogaja na InCastri.

Čarovniška predstava Bodi EKO faca

Čarodej Jole Cole je priznan mojster iluzij, katerega edinstvena predstava “Bodi Eko Faca” je prava paša za oči in dušo. S svojimi izjemnimi čarovniškimi triki in neprekosljivo karizmo bo očaral občinstvo vseh starosti. Ne zamudite te izjemne priložnosti, da se prepustite svetu magičnih trenutkov ob njegovem nastopu.

Ura nastopa: 10.00

Letalske aktivnosti Aerokluba Josip Križaj na InCastri

Predstavitev letalske šole

Vsako polno uro (ob 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00) vam bo Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina predstavil svojo letalsko šolo ter novo letalo. Od blizu si boste lahko ogledali letala in se seznanili z njihovimi letalskimi aktivnostmi. Imeli boste edinstveno priložnost, da preizkusite tudi simulator letenja podjetja Pipistrel. Tako za ogled letalske, kot preizkus simulatorja letenja se prijavite na stojnici Aerokluba Josipa Križaja.

Panoramski poleti

Aeroklub Josip Križaj bo za obiskovalce na voljo ponudil Panoramski let nad Ajdovščino za tri osebe (65 €) in Panoramski let nad Vipavsko dolino za tri osebe (95 €). Poleteli boste z letalom Piper Pa-28 Warrior, ki leti na višini približno 500 m. Let vas bo najprej popeljal čez vas Ustje, potem pa naprej nad Vipavsko dolino.

V sklopu dogodka bomo podarili tri polete, in sicer enega z motornim letalom, enega z ultralahkim motornim letalom ter enega z motornim zmajem, ki jih bo prispeval Aeroklub Josip Križaj. V nagradni igri bo lahko sodeloval vsak, ki bo na stojnici Ljudske univerze Ajdovščina izpolnil nagradni listek.

EL1 Plesna scena

Predstava plesnega kluba “Eli plesna scena” je osupljiv in dinamičen prikaz plesne umetnosti v svoji najbolj živahni obliki. Z izjemno usklajenimi koraki, izraznimi gibi ter čutno izvedenimi koreografijami predstava navdušuje in vnaša v gledalce energijo ter navdih, ki ju prinaša edinstvena kombinacija različnih plesnih stilov na enem odru.

Ura nastopa: 10.45

Tjaša Fajdiga

Tjaša Fajdiga je izjemno talentirana slovenska pevka, znana po svoji izraziti vokalni tehniki in globokih čustvenih interpretacijah pesmi. Njen nastop obeta nepozabno glasbeno izkušnjo, saj bo s svojim edinstvenim glasom navdušila občinstvo in ustvarila vzdušje polno čustev in glasbene strasti.

Ura nastopa: 11.30

Plesni center ADC

Plesni center ADC že vrsto let skrbi, da se svet s plesom vrti. Pridi, zapleši z nami tudi ti. V popoldanskem času bodo nastopili plesalci vseh generacij s pravo plesno zgodbo, ki jo pripravljajo za udeležence InCastre.

Ura nastopa: 13.30

Studio Sport Pole Dance

Obrni svet na glavo, je glavno vodilo, ki se ga držijo v Studiu Sport Pole dance. To mislijo tudi dobesedno, saj je glavni šport POLE DANCE, pri katerem so obrati na glavo nekaj vsakdanjega. Predstavili vam bodo umetnost plesa ob drogu, kjer se prepletata eleganca in fizična moč. Poleg tega pa izvajajo tudi druge zanimivi vadbe za otroke in odrasle. Da je vadba zanimiva poskrbijo tudi z delavnicami, na katere povabijo tako slovenske kot mednarodno priznane artiste.

Ura nastopa: 14.30

Gledališka predstava Kaj bom, ko bom velik?

Alja v šoli dobi domačo nalogo: napisati mora spis o tem, kaj bo, ko bo odrasla. Ali bi bila balerina, ali zdravnica, ali mogoče kuharica… Zgodi pa se nekaj nenavadnega: nenadoma njena robotka Naia, ki jo je naredila za šolski sejem, oživi in ji pomaga napisati domačo nalogo. Morda pa bo ugotovila, da je ta naloga bolj zabavna kot se je zdela na prvi pogled. Vabljeni na predstavo gledališča Smejček.

Ura nastopa: 15.30

Velika INCASTRINA nagradna igra

Sodelovali boste lahko v veliki INCASTRINI nagradni igri z bogatimi nagradami:

 • polet z motornim letalom,
 • trije panoramski poleti Aerokluba Josip Križaj,
 • darilni bon za 1 uro vožnje s štirikolesnikom za dve osebi podjetja Vipava valley adventure,
 • darilni bon za enkratni obisk Ranča Tunink z vodenim jahanjem,
 • darilni boni podjetja Mlinotest,
 • darilni boni podjetja Incom.

Žrebanje nagrad: 16.30

Pester animacijski program za najmlajše obiskovalce

 • “Reši slona” je izjemno vznemirljiv ESCAPE ROOM, ki ga je pripravil program PUM-O+ (Projektno učenje za mlajše odrasle). Igralci se bodo podali na miselno dogodivščino, da bi rešili skrivnostnega slona iz ujetništva. S prepletanjem ugank, skritih namigov in kreativnih izzivov, igralci razkrivajo globoko zakopane skrivnosti ter razpletejo čarobno zgodbo, ki se skriva za tem nenavadnim naslovom.
 • Lov na zaklad – sledite namigom, rešite uganke in najdite zaklad.
 • Mymachine – nariši svoj sanski stroj.
 • VR očala – Virtualna resničnost omogoča uporabnikom, da vstopijo v simulirane okolice različnih poklicev. Z VR očali boste lahko preizkusili realistične naloge in pridobili vpogled v delovne procese posameznega poklica.
 • ustvarjalne delavnice

Zaključek 17.00

Okušali boste lahko Mlinotestove testenine, Leone sladoled in čokoladne dobrote, slastne domače štruklje iz Eko koče Nanos ter pizze Picerije Porka Eva. Žejo si boste lahko pogasili ob kozarcu mrzlega lokalnega piva pivovarn Pelicon in Castra.

Dostopnost