Partnerji 2018

Partnerji INACSTRA 2018 osrednjega dogodka.
Image

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Ponovitev dogodka InCastra – Dan ajdovske industrije in podjetništva priča, da je že prva izvedba upravičila večino pričakovanj organizatorjev, predvsem pa obiskovalcev. Predstavitev podjetij z ogledi proizvodenj je bistvenega pomena, da se lokalno prebivalstvo seznani, kdo vse in kaj vse se proizvaja v Ajdovščini; tako izdelki kot storitve. Letošnja izvedba, izboljšana na podlagi lanskih želja in potreb tako obiskovalcev kot podjetji, bo zato zagotovo še boljša in uspešnejša.

Matej Likar, vodja Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina.

Image

Inštitut za mladinsko politiko

Veseli smo, da smo lansko leto imeli priložnost sodelovati pri pripravi in izvedbi dogodka InCastra. Gre namreč za dogodek, ki na edinstven način združuje industrijo, podjetništvo, zabavo, ideje, in hkrati širši okolici omogoča, da spoznajo izjemen industrijski in tehnološki razvoj razvoj v občini Ajdovščina. Zahvaljujoč podjetnikom, ki verjamejo v potencial naše doline in ljudem kateri se ne bojijo trdega dela, lahko skupaj ustvarjamo zgodne o uspehu. Veliko teh zgodb bo tudi letos predstavljeni na InCastri, zato vabljeni v Ajdovščino.

Nina Bavčar Čargo, v. d. direktorice

Image

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje OS Nova Gorica

Zavod RS za zaposlovanje kot osrednja institucija na trgu dela nudi storitve brezposelnim osebam, iskalcem zaposlitve, delodajalcem in vsem partnerjem na področju zaposlovanja. Dobro sodeluje tudi s strokovnimi institucijami, z izvajalci programov zaposlovanja s ciljem pomagati vsem na poti do ključnega cilja – zaposlitve. Območna služba Nova Gorica je vpeta v lokalno okolje, iz okolja pridobiva pomembne informacije in jih vpleta v svoje strokovno delo. Deluje na trgu dela, kjer opravlja poslanstvo, pomoč brezposelnim pri pridobivanju kompetenc za zaposlitev, delodajalcem pa poskuša tudi prek ukrepov aktivne politike zaposlovanja zagotoviti kader, ki ga iščejo. INCASTRA je eden od dogodkov, na katerem z veseljem sodeluje, se predstavi in deluje skladno z družbenim poslanstvom.

Vesna Petric Uran, direktorica

Image

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica

INCASTRA postaja sinonim za inovativen pristop povezovanja deležnikov na trgu dela in prerašča meje lokalnega okolja. Dogodek bo zagotovo bo tudi letos pomembno prispeval, da se informacije o poklicih približajo mladim in jim tako olajšajo odločitev za nadaljnjo poklicno pot.

mag. Nevenka Volk Rožič - direktorica

Image

Razvojna agencija Rod

Mladostniki so večkrat postavljeni pred velike odločitve, ki bodo pomembno vplivale na njihovo življenje. Kaj delati v življenju, je ena od teh, ki jih na poti odraščanja doleti večkrat.

Starši pa si želimo, da svojo mladino na poti v odraslost pospremimo opremljene. S »sendvičem«, »pijačo« ter kakšnim »priboljškom« v nahrbtniku, tako rekoč. Dovolite, da vaša mladina do vrha napolni svoj nahrbtnik z izkušnjami, znanjem in navdušenjem …, zato vsi vabljeni na Incastro! Izkoristite priložnost za oglede podjetij, priložnost za pogovor s podjetnikom, z delavcem, s sovrstnikom.

Tudi mi bomo tam, Razvojna agencija ROD Ajdovščina. Se vidimo!

Brigita Habjan Štolfa, direktorica

Image

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina

Na Območno obrtno-podjetniški zbornici Ajdovščina, kjer zastopamo interese 610 podjetij iz območja občin Ajdovščina in Vipava, se vsakodnevno soočamo z izzivi pred katere so postavljeni obrtniki in podjetniki. Če smo se v času gospodarske krize srečevali s pomanjkanjem dela, plačilno nedisciplino, stečaji podjetij, itd., je glavni izziv v gospodarstvu v zadnjem času pomanjkanje strokovno usposobljenih sodelavcev. Vedno več naročil, vedno bolj tehnološko zahtevni izdelki in procesi zahtevajo vedno več znanj, spretnosti in kompetenc vseh zaposlenih. Mlade in tiste, ki ste že vključeni v trg dela vabimo, da izkoristite možnost, ki vam jo ponuja Incastra in se seznanite z aktivnostmi, procesi, izdelki in storitvami, ki jih podjetja v našem okolju opravljajo oz. nudijo, spoznate kakšna so moderna delovna mesta, opremljena z najnovejšimi stroji in opremo ter sprejmete odločitev, da postanete del ustvarjalnih ekip, ki že delajo v naših uspešnih podjetjih.

Marko Rondič, direktor