Osrednje prizorišče

Predstavitev dogajanja na prireditvi InCastra.

Predstavitev podjetij in njihovih dejavnosti na stojnicah

Radio Robin v živo na prizorišču

Tudi letos bo z nami Radio Robin, ki bo poskrbel, da se bo vrtela najboljša glasba in da poslušalcem niti sekundo ne bo dolgčas. Poleg tega bo o dogajanju na prizorišču obveščal svoje poslušalce, tako da bo celotna Primorska vedela, kaj se dogaja na InCastri.

Letalske aktivnosti Aerokluba Josip Križaj na InCastri

Predstavitev letalske šole

Vsako polno uro (ob 10., 11., 13., 14., 15., 16. uri) vam bo Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina predstavil svojo letalsko šolo. Od blizu si boste lahko ogledali letala in se seznanili z njihovimi letalskimi aktivnostmi. Za ogled se lahko prijavite na elektronskem naslovu manca.bolcina@lu-ajdovscina.si ali pa na info pultu na dan dogodka.

Panoramski poleti

Aeroklub Josip Križaj bo za obiskovalce na voljo ponudil Panoramski let nad Ajdovščino za tri osebe (65 €) in Panoramski let nad Vipavsko dolino za tri osebe (95 €). Poleteli boste z letalom Piper Pa-28 Warrior, ki leti na višini približno 500 m. Let vas bo najprej popeljal čez vas Ustje, potem pa naprej nad Vipavsko dolino.

Brezplačni poleti z ultralahkim motornim letalom ali motornim zmajem

V sklopu dogodka bomo podarili pet poletov z ultralahkim motornim letalom ali motornim zmajem, ki jih bo prispeval Aeroklub Josip Križaj. V nagradni igri bo lahko sodeloval vsak, ki bo na stojnici Ljudske univerze Ajdovščina izpolnil nagradni listek.

Animacijski kotiček FRUCTAL

Najmlajše otroke bo od 9.00 do 17.00 v svet zabave, rajanja in ustvarjanja popeljala maskota Fructal Pingo skupaj z animacijsko skupino. Ta bo poskrbela da se bodo otroci ob pitju sokcev zabavali in iz dogodka odšli polni lepih spominov in vtisov.

Voden ogled Vipavskega Križa: odhod s prizorišča ob 14.30

Obiskovalci InCastre se bodo brezplačno lahko udeležili ogleda Vipavskega Križa, nekoč najmanjšega mesta v celotni Habsburški monarhiji. Slišali bodo zanimive zgodbe o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardu Da Vinciju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine Vipavskega Križa.

Ogled se bo zaključil v velikanski originalni grajski kleti, kjer boste lahko poskusili kozarček domačega vipavskega vina in prisluhnili vedno aktualni pridigi Janeza Svetokriškega.

Z Letališča Ajdovščina bo organiziran brezplačen prevoz. Za voden ogled se prijavite na elektronskem naslovu manca.bolcina@lu-ajdovscina.si.

Univerza v Novi Gorici

V soboto bodo z nami na prizorišču tudi predstavniki Univerze v Novi Gorici, ki bodo za otroke, pa tudi odrasle, pripravili štiri zanimive in poučne delavnice. Obiskovalci bodo lahko med drugim preizkusili svoje znanje v poznavanju rastlin in živali in se naučili, kako s pomočjo hitrih testov, pa tudi z opazovanjem majhnih vodnih organizmov določimo kakovost vode. Mlajši otroci se bodo učili ločevanja odpadkov, še posebej pa se bodo posvetili »žepnim odpadkom«. Vas zanima, kaj pravzaprav spada pod »žepne odpadke«? Vse to in še več izveste na InCastri!

Nastop plesnega centra ADC

Plesni center ADC že vrsto let skrbi, da se svet s plesom vrti. Pridi, zapleši z nami tudi ti.

V dopoldanskem času bodo nastopili plesalci vseh generacij s pravo plesno zgodbo, ki jo pripravljajo za udeležence InCastre.

Delavnica modernega mozaika

Na InCastri bo med 10. in 13. uro ter med 14. in 17. uro potekala delavnica modernega mozaika, v sklopu katere bomo s pomočjo obiskovalcev izdelali mozaično klubsko mizico. Na podlagi pripravljenega dizajna boste lahko pri izdelavi aktivno sodelovali. Istočasno se boste seznanili tudi s tem, kakšni dizajni so primerni za mozaik in kako se naredi enostaven mozaik za klubsko mizico. Izvedeli boste tudi več o orodjih in materialih, ki se za to uporabljajo, ter se naučili oblikovati koščke za mozaik, jih aplicirati na podlago in izdelati rob oz. zaključek mozaika na mizici.

Kuhanje z Julijano - InCastra

Kuhanje Mlinotestovih testenin z Julijano Krapež ter predstavitev in degustacija lokalnih izdelkov

Tudi tokrat nas bo na Letališču Ajdovščina s svojimi specialitetami razvajala ajdovska kuharica Julijana Krapež. Poskusili boste lahko Mlinotestove sveže testenine Divita in polento z ajdo. Pridite razvajat svoje brbončice na InCastro!

Sport & Pole dance

Gre za vadbo, ki temelji na izražanju in mehkobi plesa ob drogu. Na urah dajejo polerine poudarek povezavam med elementi, predvsem pa plesnemu gibanju ob drogu, ki je odločna dopolnitev pri izvajanju težjih koreografij. Obiskovalcem InCastre bodo punce pokazale pester nabor akrobacij in znanja plesa ob drogu, na obročih in trakih.

CKZ InCastra

Poskrbi za svoje zdravje: Aktivnosti Centra za krepitev zdravja

Z nami bo ekipa Centra za krepitev zdravja, ki na dnevni ravni skrbi, da smo seznanjeni s tem, kako najbolje poskrbeti za svoje zdravje. Tokrat boste pri njih lahko opravili 6-minutni test hoje in 2- minutni test stopanja na mestu, testirali svojo telesno pripravljenost in se sprehodili skozi ogromen model človeškega črevesja.

Nastop plesne scene El1

El1 plesna scena je novejša plesna izbira, ki daje poudarek na domačnosti. Cilj njihovih nastopov je, da domov odidete nasmejani in zadovoljni in da v vas prebudijo ljubezen do plesa. Za obiskovalce InCastre bodo tokrat pripravili polurni plesni nastop.

Izposoja skuterjev pri Rent A Scooter Vipava Valley

Letos vam bo na InCastri na voljo izposoja skuterjev. Z njim se boste lahko odpeljali na ogled v izbrano podjetje ali pa na kratek izlet po Ajdovščini in njeni okolici. Kdo je za izlet?