Osrednje prizorišče

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Predstavitev podjetij in njihovih dejavnosti na stojnicah

Kuhanje Mlinotestovih testenin z Julijano Krapež ter predstavitev in degustacija lokalnih izdelkov

Spet bo z nami odlična ajdovska kuharica Julijana Krapež, ki nas bo razvajala z izvrstnimi okusi novih svežih Mlinotestovih testenin.

Radio Robin v živo na prizorišču

Na prizorišču InCastra nas bo skozi celoten dan spremljal Radio Robin, ki bo poskrbel za najboljšo glasbo in živahno dogajanje. O dogajanju na prizorišču bo obveščal tudi vse poslušalce, tako da bo dogajanje na InCastri mogoče spremljati po celotni primorski.

Letalske aktivnosti na InCastri

Brezplačni demo poleti in poleti z ultralahkim letalom

Vsako uro, bomo izžrebali dva nagrajenca, ki se bosta lahko brezplačno udeležila demo poleta. V nagradni igri bo lahko sodeloval vsak, ki bo na stojnici Ljudske univerze Ajdovščine izpolnil nagradni listek.

Panoramski poleti

Udeležencem InCastre bodo imeli priložnost panoramskega leta nad Vipavsko dolino. Polet traja približno 10 – 15 minut. Najprej se boste povzpeli nad samim letališčem, let vas bo nato popeljal čez vas Ustje in naprej nad Vipavsko dolino. Poleteli boste s letalom Piper Pa-28 Warrior, ki leti na višini približno 500 m nad letališčem.

Predstavitev letalske šole

Vsako uro (10., 11., 13., 14., 15. in ob 16. uri oziroma ob zapolnitvi skupine) bo potekala predstavitev letalske šole pod vodstvom Aerokluba Josipa Križaja, kjer boste lahko pobliže spoznali letala in njihove letalske aktivnosti.

Prijavite se lahko na mail polona.lavrencic@lu-ajdovscina.si ali pa na info pultu na dan dogodka.

Vzporedno bodo potekale tudi aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

V okviru InCastri, bo potekala tudi akcija Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«. Obiskovalci prireditve bodo na veliki fotografiji mesta iskali različne lokacije in poti do nje, oskrbeli se bodo lahko s propagandnimi letaki akcije. V okviru akcije bodo organizirani brezplačni prevozi na vse oglede podjetij.

Animacijski kotiček FRUCTAL

Najmlajše otroke bo od 9.00 do 17.00 v svet zabave, rajanja in ustvarjanja popeljala maskota Fructal Pingo skupaj z animacijsko skupino. Ta bo poskrbela da se bodo otroci ob pitju sokcev zabavali in iz dogodka odšli polni lepih spominov in vtisov.

Ustvarjalne delavnice za otroke

V ustvarjalnem kotičku na InCastri bo poskrbljeno tudi lahko vstopili v svet domišljije in se prepustili barvam, bleščicam, tattoojem, pod vodstvom animatork Ful doro.
Otroci bodo ustvarjali svoje izdelke, ki jih bodo lahko odnesli domov.

Voden ogled Vipavskega križa: ob 14.30.

Obiskovalci InCastre se boste brezplačno lahko sprehodili skozi Vipavski Križ, nekoč najmanjše mesto v celotni  habsburški monarhiji. Slišali boste zanimive zgodbe o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in  celo  o Leonardu Da Vinčiju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine Vipavskega Križa.

Ogled se zaključi v velikanski originalni grajski kleti, s kozarčkom domačega vipavskega vina, kjer boste prisluhnili vedno aktualno pridigo Janeza  Svetokriškega.

Organiziran bo tudi brezplačni prevoz iz prizorišča.

Prijavite se lahko na mail polona.lavrencic@lu-ajdovscina.si ali pa na info pultu na dan dogodka.

Nastop plesne scene El1

El1 plesna scena je novejša, plesna izbira, ki daje poudarek na domačnosti. Njihov cilj je, da domov odidete nasmejani, srečnejši in da v vas prebudijo ljubezen do plesa.

V popoldanskem času (ob 14.30. uri) bodo udeležence oziroma še posebej najmlajše animirali s plesno igrico Polžek išče srečo, njihovi plesalci pa bodo za udeležence INCASTRE pripravili tudi plesni nastop.

Nastop plesnega centra ADC

Plesni center ADC že vrsto let skrbi, da se svet s plesom vrti. Pridi, zapleši z nami tudi ti.

V dopoldanskem času (ob 11.00) bodo nastopili plesalci vseh generacij s pravo plesno zgodbo, ki jo pripravljajo za udeležence InCastre.

Pole dance Ajdovščina

Vadba, ki temelji na izražanju in mehkobi plesa ob drogu. Na urah dajemo poudarek povezvam med elementi, predvsem pa na plesnem gibanju ob drogu, ki je odločna dopolnitev pri izvajanju težjih koreografij. Predstavili se bodo ob 10.00.

Predstavitev avtomobila Sopotnik

Na InCastri bo predstavljen projekt Sopotniki, ki ponuja brezplačne prevoze upokojencem – ogledati si bo mogoče avtomobil, ki ga je Občina Ajdovščina namenila za projekt.

Gorski kolesarski spusti

Ob 11.00 in 15.00.

Obvezne prijave na polona.lavrencic@lu-ajdovscina.si ali na dan dogodka.

Družba ZEOS, d.o.o.

Družba ZEOS, d.o.o. je nacionalna in neprofitna skupna shema ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo, odpadnimi prenosnimi baterijami in akumulatorji ter odpadnimi nagrobnimi svečami v Sloveniji. Svoje delovanje nadgrajuje preko različnih ozaveščevalnih dogodkov.

V sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj je pred dvemi leti v občini Ajdovščina postavila posebne zelene ulične zbiralnike za stare aparate in bila prisotna tudi na prvi InCastri.

Letos se bo predstavila z naslednjimi aktivnostmi: E-labirintom (gre za spretnostno nagradno-zabavna igro za mirne roke), maskoto ECI-jem (ki preko zabave mimoidoče poučuje o pravilnem ločevanju starih aparatov) in napovedjo mobilnega zbiranja starih aparatov, ki bo potekalo v Ajdovščini dne 5. in 6. oktobra 2018.