INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva

INCASTRINA zgodba se je začela pisati leta 2017, ko je Ljudska univerza Ajdovščina po naročilu Občine Ajdovščina v sodelovanju s partnerji prvič organizirala dogodek, na katerem so se predstavila ajdovska podjetja. 

Gre za dvodnevni dogodek, ki na enem mestu združuje raznolika ajdovska podjetja, ki se ponašajo z uspešnimi zgodbami tako doma kot v tujini. Obisk INCASTRE je odlična priložnost za poglobitev v svet in inovacije lokalnih podjetij.

Vsebinski del dogodka:

Prvi dan dogodka je posebej namenjen šolajoči se mladini. Posebej za njih organiziramo vodene oglede podjetij. To je priložnost, da mladi spoznajo različne poklice in podjetja ter se tako lažje odločijo o svoji nadaljnji izobrazbi in karieri.

Drugi dan je dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču (Letališče Ajdovščina) se odvija pester družabni program, ki ga vsako leto dodatno obogatijo še letalske aktivnosti. Glavni poudarek je na inovativnih predstavitvah podjetij. Obiskovalci imajo tako edinstveno priložnost, da na enem mestu spoznajo ajdovska podjetja.

Naročnik dogodka: Občina Ajdovščina

Social Share

Dostopnost