Informacije o dogodku InCastra 2023


Informacije o dogodku INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva

INCASTRINA zgodba se je začela pisati leta 2017, ko je Ljudska univerza Ajdovščina po naročilu Občine Ajdovščina v sodelovanju s partnerji prvič organizirala dogodek, na katerem so se predstavila ajdovska podjetja.  Dogodek je bil pozitivno sprejet in tako je bila INCASTRA do danes izpeljana že trikrat.

Gre za dvodnevni dogodek, ki na enem mestu združuje celo vrsto različnih ajdovskih podjetij, ki pišejo uspešne zgodbe na svojem področju tako doma kot v tujini. S tem namenom organiziramo vodene ogledi v podjetjih in predstavitve le teh. Na osrednjem prizorišču, ki poteka na ajdovskem letališču pa poteka družabni del dogodka.

Vsako leto večja udeležba na dogodku kaže na to, da so podjetja začela prepoznavati INCASTRO kot dobro priložnost za promocijo svoje dejavnosti.

Vsebinski del dogodka:

Prvi dan je namenjen šolajoči se mladini, torej učencem 8. in 9. razreda, dijakom strokovnih-tehničnih šol in brezposelnim. Zanje so organizirani vodeni ogledi in predstavitev dejavnosti, vezanih na delo podjetij. Na ta način mladi spoznavajo podjetja in poklice, kar lahko vpliva na njihovo odločitev o nadaljnjem šolanju.

Drugi dan je dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču se odvija več aktivnosti. Poteka pester družabni program, ki ga vsako leto dodatno popestrijo še letalske aktivnosti. Glavni poudarek pa je na predstavitvah podjetji. Podjetja se predstavljajo na sodoben in inovativen način. Obiskovalci pa na enem mestu lahko spoznajo skoraj vsa ajdovska podjetja. Naš namen je, da udeleženci spoznajo podjetje tudi na drugačen način. Zato za obiskovalce organiziramo tudi prevoze v podjetja, ki za udeležence odprejo svoja vrata.

Naročnik dogodka: Občina Ajdovščina

Organizator dogodka: Ljudska univerza Ajdovščina.

Kontakt:
Eva Mermolja, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina
T: 05 366 47 51,
E: eva.mermolja@lu-ajdovscina.si

mag. Anja Jamšek Furlan, vodja organizacije dogodka
T: 05 3664752, 051 20 26 28
E: anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si

Ajdovščina – mesto mogočne industrije, podjetništva in mnogoterih priložnosti

Z InCastro je Ljudska univerza Ajdovščina začela pisati inovativno in uspešno promocijsko zgodbo, osnovano na povezovanju in sodelovanju gospodarskega sektorja z izobraževalnimi, razvojnimi in raziskovalnimi institucijami v občini Ajdovščina. Mnogi obiskovalci se lahko na dogodku na lastne oči prepričajo, kaj vse premoremo in zmoremo, s čim vse se lahko pohvalijo ajdovska podjetja. Dogodek je tudi dokaz, da se pri bodočem razvoju lahko zanašamo nase in na svoje znanje. Občina smo namreč njeni ljudje, različnih generaciji in pogledov, zavezani v spoznanju, da visokih ciljev ne moremo doseči kot posamezniki, pač pa samo povezani in združeni za skupno dobro. Kot bi prevzeli karakter mogočne in neustavljive reke Hubelj, poganjajočih žag in mlinov ter ropotajočih industrijskih strojev postaja Ajdovščina prebojna, mogočna in ustvarjalnega življenja polna skupnost. InCastra je odlična priložnost, da fenomen ajdovskega preboja še dodatno izpostavimo in zasnujemo nove priložnosti za še prodornejši razvoj vseh deležnikov naše složne skupnosti. Tadej Beočanin, župan občine Ajdovščina

Social Share

Dostopnost