Informacije o dogodku InCastra 2018

Informacije o dogodku InCastra 2018.
Posted on Jul 15, 2018 by MaticMermolja


Informacije o dogodku INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva

Pridi na INCASTRO in spoznaj Ajdovščino – mesto industrije, podjetništva in mnogih priložnosti!

V letu 2017 smo začeli pisati INCASTRINO zgodbo,  ki je bila sestavljena iz številnih uspešnih zgodb in uspehov ajdovskih podjetij. Letos je že tretje leto, ko bomo to zgodbo nadaljevali in nadgradili ter predstavili še več ajdovske industrije in podjetništva.

27. in 28. 9. 2019 bodo ajdovska podjetja ponovno odprla svoja vrata in predstavila svojo dejavnost širši javnosti.

Dvodnevni dogodek je namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij. S tem namenom bodo organizirani vodeni ogledi v podjetjih in predstavitve ter zabavni program na osrednjem prizorišču, ki bo na ajdovskem letališču.

Vsebinski del dogodka:

Prvi dan (petek, 27.  september) bo namenjen v prvi vrsti šolajoči se mladini, torej učencem 8. in 9. razreda, dijakom strokovnih-tehničnih šol in brezposelnim. Zanje bodo organizirani vodeni ogledi in predstavitev dejavnosti, vezanih na delo podjetij. Na ta način lahko mladi spoznavajo podjetja in poklice, kar lahko vpliva na njihovo odločitev o nadaljnjem šolanju.

Drugi dan (sobota, 28. september) bo dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču se bo odvijalo več aktivnosti. Potekal bo pester družabni program, ki ga bodo dodatno popestrile še letalske aktivnosti. Na letališču se bodo na sodoben in inovativen način predstavila podjetja.  Iz osrednjega prizorišča bomo za obiskovalce organizirali tudi prevoze v podjetja, kjer bodo po vnaprej določenem urniku potekali ogledi podjetij.

Obiskovalcem dogodka bi radi na zanimiv način predstavili čim več ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti ter uspešne zgodbe, saj menimo, da so lahko zgled marsikateremu podjetju na Slovenskem in po svetu ter nam v velik ponos.

INCASTRA 2018 v številkah:

  • Svoja vrata je odprlo 20 ajdovskih podjetij
  • V petek nas je obiskalo 550 učencev in dijakov.
  • Ocenjujemo, da se je na prizorišču na letališču zvrstilo okrog 3000 ljudi.
  • Na osrednjem prizorišču se je na stojnicah predstavilo 45 različnih podjetij in društev.

Nacionalni partner dogodka INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva je Spirit Slovenija – javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologija.

Naročnik dogodka: Občina Ajdovščina

Organizator dogodka: Ljudska univerza Ajdovščina.

Kontakt:
Eva Mermolja, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina
T: 05 366 47 51,
E: eva.mermolja@lu-ajdovscina.si

Manca Bolčina, vodja organizacije dogodka
T: 05 366 47 50 ali 041 437 785,
E: manca.bolcina@lu-ajdovscina.si