FLY-IN NA KRATKO

Vipavska dolina že od začetka ultralahkega letalstva velja za zibelko tega načina letenja v slovenskem prostoru.  Prav zato smo se letos v klubu odločili po nekaj letnem odlašanju, da pripravimo Fly-In Vipavska dolina, srečanje pilotov ultralahkih letalnih naprav in ostalega splošnega letalstva.  Srečanje bo v soboto, 23.9.2017, s prihodom letal v dopoldanskem času. Že začetek srečanja bo zanimiv, saj bo večina udeležencev priletela s svojimi letali, vsi obiskovalci pa bodo nato imeli možnost ogleda različnih letalnih naprav. Potekala bo tudi predstavvitev podjetja Pipistrel in njihovih končnih izdelkov. Obiskovalci bodo imeli tudi možnost panoramskega poleta z letali.

NA KRILIH ZGODOVINE 1915-1917

Pozabili ne bomo niti na našo zgodovino, ki je v krajih v bližini Soške fronte pustila globok pečat v ljudeh. V  hangarju bo zato na ogled postavljena razstava o letalstvu na naših tleh v obdobju prve svetovne vojne »Na krilih zgodovine 1915-1917«. Ob tej priložnosti pa bomo proslavili tudi okroglo obletnico delovanja letalske šole AK Josip Križaj. Udeležba za vse udeležence prireditve je brezplačna.

Program dogodka

Program Fly-In dogajanja v Ajdovščini!

PRIJAVI SE NA FLY-IN

INFORMACIJE O LETENJU

Za informacije vezana na letalske procedure/vreme na letališču kontaktirati upravnika letališča Stojan Štokelj mob: +386 31555315, ak-josip.krizaj@siol.net.

POPOLNOMA BREZPLAČNO

Vsa gostujoča letala so oproščena plačila pristanka in ostalih stroškov

IMATE VPRAŠANJE?

Za informacije vezane na prireditev Fly-In ter ostale zadeve kontakirati koordinatorja prireditve mob: +386 41659182, andrej.trost@kabelnet.net.

Hitre informacije

Lokacija

Letališče Ajdovščina (LJAJ)
Goriška cesta 50, 5270 Ajdovščina

Fly-In

Večina udeležencev priletela s svojimi letali, vsi obiskovalci pa bodo nato imeli možnost ogleda različnih letalnih naprav, ogleda Pipistrelove tovarne, možnost panoramskega poleta z letali.

Ostalo dogajanje

Poleg demo poletov si boste lahko ogledali predstavitev podjetja Pipistrel, v hangarju pa bo na ogled postavljena razstava o letalstvu na naših tleh v obdobju prve svetovne vojne »Na krilih zgodovine 1915-1917«.

Telefon : (05) 368 91 92
Naslov : Goriška cesta 50, 5270 Ajdovščina